Koszyk

Klasyka wiecznie żywa

| Autor: Viktoriia Klopotova

STYLIZACJA FRENCH – Zobacz, jak w godzinę wykonać idealny french. Stylizacja krok po kroku. Dodatkowo autorka dzieli się wiedzą, która pomoże zrozumieć podstawy poprawnej budowy paznokci.

Krok 1

Przygotowujemy paznokcie do budowy. Podpiłowujemy wolny brzeg maksymalnie do hyponichium. Pilnikiem o gradacji 180 delikatnie matowimy powierzchnię, odtłuszczając ją. Aplikujemy dehydrator. Gdy ten odparuje, nakładamy bazowy żel, wcierając w powierzchnię paznokci

Krok 2 

Podkładamy każdy szablon tak, żeby był dopasowany do zgięcia poprzecznego łuku (krzywa C) oraz linii hyponichium. Układamy go pod płytkę paznokcia i aplikujemy szkielet według kształtu oraz długości przyszłego paznokcia. Utwardzamy. Uwaga! Szkielet musi być cienki, z grubości naturalnej płytki paznokcia

Krok 3

Na równą powierzchnię pomiędzy naturalną płytką a szkieletem aplikujemy cover żel, przedłużając go. Formujemy czystym, suchym pędzlem linię uśmiechu. Polimeryzujemy. Nie piłujemy. Grubość coveru powinna wynieść maksymalnie 0,5 mm

Krok 4

Według linii uśmiechu nakładamy biały żel z grubości 0,7 mm, formując ostrość linii w miejscu przejścia kolorów między coverem a białym. Utwardzamy każdy palec po 10 sekund, wkładając całą dłoń do lampy UV

Krok 5

Na całą powierzchnię aplikujemy przezroczysty żel, formując grubość do 1 mm. Wkładamy do lampy na maksymalnie 10 sekund i rozgrzany żel według egzotermicznej reakcji modelujemy pęsetą, formując krzywą C ‒ uciskając po bokach wolnego brzegu. Układamy klips w strefie wąsików linii uśmiechu i utwardzamy do pełnej polimeryzacji produktu

Krok 6

Zdejmujemy lepką warstwę i piłujemy. Istnieją różne techniki, ale ja wybieram najszybszą. Ta technika składa się z etapów, które powtarzamy od paznokcia do paznokcia. Zaczynamy od kształtu i po kolei przechodzimy na powierzchnie: strefa skóry, poprzeczny łuk schodząc od góry na dół, przód paznokcia (tunel), krzywa C. Kolejnym etapem po piłowaniu powierzchni 10 paznokci są krawędzie boczne. Gdy skończysz ten etap, wróć do pierwszego etapu i dopieść kształt

Krok 7

Aplikowanie finiszowego żelu to niezbędny etap, żeby paznokcie oraz french chronić przed działaniem promieniowania UV bądź urazem mechanicznym. Następnie polimeryzacja. Ściągamy lepką (inhibicyjną) warstwę, jeśli jest taka potrzeba, dajemy kroplę oliwki wokół paznokcia do neutralizacji pozostałej lepkiej warstwy oraz nawilżania skóry

Krok 8 

Robimy piękne, estetyczne zdjęcie, które będzie prezentowało profesjonalny, wykonany przez Ciebie french.

 

Potrzebne materiały:

● dezynfektor do skóry
● pilnik 180/180
● dehydrator (odtłuszczacz)
● chusteczki papierowe do czyszczenia pędzla
● pędzel do budowy żelowej
● bazowy żel
● biały żel
● żel cover
● finiszowy żel
● szablony
● nożyczki do szablonów
● pęseta do zaciskania tunelu
● klips do zaciskania tunelu
● UV lampa
● cleaner
● waciki
● oliwka

Czas wykonania: 1,5 godziny
Sugerowana cena: 250-300 zł