Święta to czas refleksji, odpoczynku i spotkań w gronie rodziny… oczywiście nie może zabraknąć słodkości, także tych na paznokciach!
1. Na odpowiednio przygotowaną płytkę paznokcia nakładamy bazę i utwardzamy w lampie.
2. Wykonujemy poziome ombre lakierami hybrydowymi w kolorze beżowym i granatowym, dodając białe akcenty – utwardzamy w lampie.
3. Przygotowujemy kompozycję i malujemy liście techniką one stroke używając pigmentu w kolorze żółtym i zielonym – utwardzamy w lampie.
4. Brązowym kolorem hybrydowym rysujemy żyłki liści – utwardzamy.
5. Szkicujemy białym kolorem obrys cukierka i utwardzamy w lampie.
6. Pokrywamy cukierka lakierem hybrydowym w kolorze niebieskim – utwardzamy.
7. Cieniujemy za pomocą lakieru hybrydowego lub pigmentu w kolorze granatowym i czarnym – utwardzamy.
8. Czarnym kolorem hybrydowym wymieszanym z topem dodajemy cień – utwardzamy w lampie.
9. Kolorem bordowym malujemy owoce – utwardzamy
10. Pigmentem w kolorze czarnym i białym malujemy detale na owocach i cukierku – utwardzamy.
11. Kolorem białym malujemy śnieżynki i utwardzamy.
12. Całą stylizacje pokrywamy topem i utwardzamy.
Potrzebne materiały:
– Baza hybrydowa,
– Lakiery hybrydowe w kolorach: beżowym, granatowym, białym, bordowym, brązowym, czarnym, niebieskim
– Pigmenty w kolorze: białym, czarnym, żółtym, zielonym, granatowym
– Pędzelki do zdobień (one stroke, cienki do nail art)
– Top no wipe gloss
Czas wykonania: w zależności od stopnia zaawansowania ok. 15 min
Sugerowana cena: +15 zł do zabiegu