Stylizacja french to klasyk, który sprawdza się w każdej odsłonie. Aby ten cieszył oko musi być jednak idealny… z ostrą jak brzytwa linią uśmiechu. Zobacz instrukcję krok po kroku, jak wykonać idealnego frencha w zielonej odsłonie.
KROK PO KROKU
- Na opracowany już paznokieć przy korekcie lub na paznokieć przedłużony metodą żelową (na tipsie lub szablonie) naklejamy naklejkę – tak, by linia wąsików idealnie przylegała do punktów stresu i była na jednym poziomie.
2. Następnie żelem, najlepiej o konsystencji galaretki, obrysowujemy kształt naklejki (łożyska).
3. Utwardzamy w lampie o mocy 48 W przez minimum 30 sek.
4. Kolejnym etapem jest odklejenie magicznej naklejki i wypełnienie zaznaczonego łożyska żelem o wybranym kolorze, np. nude, tak by powstało idealne jajeczko coverowe.
5. Następny krok to opiłowanie łożyska pilnikiem o gradacji 180/240, tak by powstała ściana jajeczka.
6. Na zakończenie linie wolnego brzegu wypełniamy wedle uznania: kolorowymi żelami, brokatami z grubszą drobinką lub białym żelem budującym.